zulbmohd blog khusus untuk perbincangan it semasa...

Call Of Duty Black OPS III

Sunday, April 03, 20161comments


Seperti yang pernah saya menulis sebelum ini saya dah berhenti bermain permanain komputer (Games) semenjak 1996 lagi. Saya ada menulis di sini (sila baca). Walaupun saya berhenti bermain tapi tidak menyekat untuk saya masih menyimpan 'games' menarik seperti Call of Duty (COD) dan Pro Evolution Soccer (PES).

Games COD mula saya menyelongkar apabila Cikgu Musa Kaunselor sekolah saya menceritakan simpanan games yang mula rosak kerana CD/DVD tak boleh dibaca (read). Dia dan Manan (pegawai di JRK Dungun) adalah dua orang 'kaki main games'. Manan sanggup cuti semata-mata nak habiskan games Doom.

Cikgu Musa kalau dia cerita pasal games, kita akan rasa itulah games paling hebat sekali... walaupun bila kita semak games itu dah lama ketinggalan.. -- kelebihan kaunselor warna hitam boleh jadi putih.
Suatu hari Cg Musa bawa ke sekolah CD Call of Duty 4: Modern Warfare, malangnya CD tu ada satu tak boleh di'read'. Saya dan Cg Zam (Guru Bestari Sekolah) perhati sahaja gelagat cg Musa tunjukkan petua kesat dengan baju atau gosok dipaha seluar untuk hilangkan kotaran pada CD. Petua itu saya pun amal.... tapi kali ini tak jadi.

Saya ambil CD dan guna DVD Ext. untuk buka, alhamdullilah ok. Saya Install dalam notebook saya HP Ultrabook Folio 13. Boleh main walaupun ada orang kata Ultrabook tak ada kad grafik sedangkan Intel HD Graphics tu card grafik build-in.

Zam install juga pada Acer S7 Ultrabook dia. Lagi cantik pada dia guna Intel HD Graphics 4400.

Esokkannya saya bawa pendrive dengan 6.7GB games Call of Duty 4: Modern Warfare, boleh main main dalam pendrive tanpa perlu Install. Saya 'ngajing' (perli) kepada Cg Musa boleh tohok (buang) CD COD dia.

Selepas peristiwa itu Cg Musa datang dua salinan 4 keping DVD Call of Duty: Ghosts yang dia beli di Lowyat dengan harga RM140 satu set. Beli yang pertama DVD 2 rosak. Beli kali kedua DVD ke-4 pula rosak. Dia minta saya cantumkan pasal dia tak boleh cantum. Saya cuba cantum tetapi memang tak boleh.

Lihat di internet 22.1GB. Saya kata kalau download, lebih baik aku download filem dapat juga lihat 22 cerita blueray punya... Ini games, satu aje pula tu!!

Tapi memandangkan cg Musa dah habiskan RM280 pasal games ini aku gagahi dowmload satu fail rar yang besarnya 22.1GB yang makan masa hampir 16 jam.

lebih kurang 3 pagi download selesai. Aku Install (masa tu windows 8) agak lama juga nak boleh habis extract file.. Bila keluar gambarnya cukup. PC aku masa tu ram 12GB, Harrdisk 2TB dan Nvidia 4MB. Mula-mula ingat video, rupanya games... memang cantik.

Aku whatsapp kepada cg Musa gambar... dan buat portable boleh main dalam pendrive/harddisk pocket.

Aku tak main games tu sekadar test sahaja. Aku serah kepada anak aku. Mak dia bulat mata, tak setuju. memang isteri aku tak suka anak aku lalai main games komputer.

tapi masa aku di KL, pernah isteri aku telefon minta password PC pasal nak berikan anak-anak main games. Bila aku balik anak aku cerita dia habiskan 2 hari sahaja 30 episod COD baru tu!!


Bila COD baru keluar,  Call of Duty: Advanced Warfare (2014) keluar tak sampai seminggu aku dah download 26.6GB games tu. Aku berikan salinan kepada cg Musa dengan pesan jangan habiskan duit beli DVD.

Selepas itu games pun hilang dalam memori aku sehingga tahun ini aku mengajar ICTL Tingkatan 2. Entah macam mana ada beberapa orang pelajar yang agak 'nakal' sikit bercakap pasal COD dan mereka beli 8 keping DVD Call of Duty: Black Ops III dengan harga RM80. Aku memang kadangkala bahasa kasar sikit... aku kata bodoh beli, baik beri kepada cikgu...

Call of Duty: Black Ops III ini telah dilancarkan pada 15 November 2015 lalu. Aku tak ambil kisah pun... sebab memang anak-anak aku dah hampir 3 bulan tak sentuh games..


Aku ni entah apa perangai kalau aku nak sesuatu pasal komputer aku aku ikhtiar sampai dapat. Akhirnya aku download Call of Duty: Black Ops III ini yang bersaiz 31.2GB dalam masa tak sampai 5 jam dengan 3 pc dan tiga talian internet.... Macam mana itu rahsia tauu!!















Games jika di install pada Windows 10 sangat cepat lagi pun Windows 10 mengunakan DirecxtX 12 yang telah dibuild-in dalamnya. ramai yang membuat salah anggap tanpa pengetahuan kononnya Windows 10 susah nak main games!! Banyak lagi mereka ini kena belajar... kalau tak membaca sekurang-kurangnya belajar melalui pengalaman. Cuba dulu jangan buat andaian tanpa pengetahuan yang sah!

Untuk download, fail bersaiz 32.1GB sila ke...
( TORRENT FILE ONLY)
10shared
http://1short.us/1571650

1fichier
http://1short.us/1571651

Arabloads
http://1short.us/1571652

Kumpulbagi
http://1short.us/1571653

Openload.co
http://1short.us/1571654

Uppit
http://1short.us/1571655

Uptobox
http://1short.us/1571656

Userscloud
http://1short.us/1571657


ONE LINK
( RAR FILE ONLY)

1fichier

http://1short.us/1572742
  
Kumpulbagi
http://1short.us/1576699
 


FIVE GIGA PER LINK
Uptobox

http://1short.us/1571683
http://1short.us/1571705
http://1short.us/1571706
http://1short.us/1571707
http://1short.us/1571708
http://1short.us/1571709
http://1short.us/1571710

1fichier
http://1short.us/1571684
http://1short.us/1571685
http://1short.us/1571686
http://1short.us/1571687
http://1short.us/1571688
http://1short.us/1571689
http://1short.us/1571690


TWO GIGA PER LINK

Uptobox

http://1short.us/1571597
http://1short.us/1571598
http://1short.us/1571599
http://1short.us/1571600
http://1short.us/1571601
http://1short.us/1571602
http://1short.us/1571603
http://1short.us/1571604
http://1short.us/1571605
http://1short.us/1571606
http://1short.us/1571607
http://1short.us/1571608
http://1short.us/1571609
http://1short.us/1571610
http://1short.us/1571611
http://1short.us/1571612























Share this article :

+ comments + 1 comments

April 24, 2016 at 7:13 PM

People are hollering at the top of their lungs that the Hottest Game of this Holiday Season is Call Of Duty Black Ops 3 Download and I also agree with these people. This game is meant for mature audiences only because it is extremely violent and has plenty of the nasty languages spread through out the entirely of the game.

Post a Comment

Terbalik Fonts

0

Created by: Facebook Symbols
Add this to your website for free: Upside Down Text

Persekolahan...

 
Hak Cipta Tak Terpelihara - Boleh buat salinan jika suka...
Copyright © 2014. ZULBMOHD - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Modify by ZulbMohd
Proudly powered by Blogger